Najchutnejšia pizza bez múky

Ja a pizza sú nerozluční kamaráti a preto som hľadala zdravšiu verziu bez múky. Našla som tento vydarený recept, ktorý nie je iba menším zlom, ale sám o sebe je to výborné jedlo z kvalitných plnohodnotných surovín. Základom je prekvapivo cuketa alebo pokojne aj tekvica (hokaido, maslová) jemne presušená v rúre a keďže nemá výraznú chuť, je ideálnym kandidátom na pizzové cesto.

RECEPT

dávka na 1 pizzu – pre jedného

50 minút

Suroviny

  • 1 cuketa/¼ tekvice hokaido
  • 2 vajcia
  • 100g nastrúhaného tvrdého syra alebo mozzarelly
  • cesnak/cesnakové korenie
  • soľ, korenie, oregano, bazalka
  • obloha – paradajkový pretlak, šunka, saláma, šampióny, olivy, paradajky, brokolica, kukurica, syr, klobása, cibuľa alebo čokoľvek, čo máte radi

Postup

Cuketu nastrúhame, vyžmýkame z nej čo najviac vody a vložíme ju do rúry na papieri na pečenie asi na 20 minút na 100 stupňov. Zatiaľ si postrúhame syr do misky, pridáme vajcia, ochutíme, potom pridáme vychladnutú cuketu a zamiešame. Cesto nanesieme na plech s papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút na 190 stupňoch. Vyberieme, potrieme paradajkovým pretlakom, poukladáme oblohu, posypeme postrúhaným syrom a ďalej pečieme asi ešte 10 minút kým nie je krásne upečená. Na koniec môžeme potrieť olivovým olejom s roztlačeným cesnakom.

Toto cesto mi chutí zo všetkých najviac, je voňavé, rýchle, jednoduché a nelepí sa o papier. Je vhodné na obed alebo večeru.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.