Snickers torta

Už dlhšie som rozmýšľala nad niečím novým orechovým a zároveň čokoládovým, tak vznikla táto zaujímavá verzia torty s karamelom, teda snickers torta. Je svieža, sladká a aj zasýti, takže nebudete vymýšľať, čo by ste zase vyjedli.

Je vhodná skôr pre tukožrútov (lowcarb stravovanie), pretože obsahuje skutočne veľa tukov ale aj zdravších sacharidov (bez nich sa karamel urobiť nedá) 🙂

RECEPT

16 kúskov

60 minút + zdobenie na druhý deň

Suroviny

základ

  • 300g arašidov nesolených
  • 125g masla
  • 100g horkej čokolády
  • trochu sladidla (erythritol, stévia, kokosový cukor, iná zdravá alternatíva)

plnka

  • 150g kokosového cukru (najvhodnejší na výrobu karamelu, skúšala som aj erythritol a podarilo sa ale nemal karamelový nádych)
  • 120 ml smotany na šľahanie
  • 40g masla
  • 100g arašidov / arašidového masla
  • štipka soli
  • hrsť arašidov

poleva

  • 200g horkej čokolády
  • 230 ml smotany na šľahanie

na ozdobu

  • pár kociek horkej čokolády
  • karamelová poleva s trochu kokosového cukru a smotany na šľahanie
  • arašidy

Postup

Na základ si rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli s maslom a zatiaľ si rozdrvíme arašidy (nie úplne najemno). Čokoládu s maslom trošku osladíme, pridáme arašidy, zamiešame a nanesieme dobre vymiešanú hmotu na spodok tortovej formy, aj po bokoch!

Plnku si pripravíme tak, že kokosový cukor zohrejeme na karamel a pomaličky pridávame smotanu, keď sa spoja pridáme aj maslo a vypneme. Zatiaľ si rozmixujeme arašidy na jemno alebo pridáme arašidové maslo, dáme štipku soli, vymiešame a nalejeme na základ. Poukladáme celé arašidy a dáme hneď do chladničky trochu stuhnúť, aspoň pol hodinu.

Zatiaľ si rozpustíme čokoládu so smotanou a môžeme nechať vychladnúť. Keď prejde 30 minút, opatrne nalejeme polevu na vrch (plnka nie je ešte úplne stuhnutá) a dáme zachladiť najlepšie do druhého dňa.

Na druhý deň si tortičku ozdobíme celými alebo rozmixovanými arašidmi, polámanou horkou čokoládou a všetko to môžeme ešte preliať karamelovou polevou (kokosový cukor spálime na karamel, pridáme pomaly smotanu, pomer asi 1:1, kľudne od oka aby bola akurát riedka).

Tortička mi veľmi chutila a aj každému komu som dala ochutnať, určite odporúčam vyskúšať ♥

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.