Lahodná čokoládová torta iba z troch surovín

Aj vy milujete čokoládu a neviete čo budete cez sviatky piecť? Určite skúste túto lahodnú tortičku. Je veľmi jednoduchá, pozostáva iba z troch surovín.

RECEPT

8 porcií

1,5 hodiny (+chladenie v chladničke 2 hodiny)

Suroviny

  • 200g horkej čokolády
  • 200g masla
  • 5 vajec
  • sladidlo podľa chuti

Postup

Čokoládu si vo vodnom kúpeli rozpustíme s maslom. Vajíčka si oddelíme – žĺtky odložíme a bielky so štipkou soli vyšľaháme. Rozpustenú čokoládovú zmes trošku ochladíme v studenej vode, pridáme žĺtky, sladidlo a dôkladne zamiešame. Nakoniec pridáme aj sneh a už len ručne zľahka zamiešame. Cesto vylejeme do maslom vymastenej tortovej formy a pečieme v predhriatej rúre asi 25 minút na 160°C aj s plechom (miskou/hrncom) s vodou. Po 25 minútach zistíme špajdlou, či je už korpus prepečený. Mal by byť v strede jemne vlhký – taký je najlepší. Po upečení necháme ešte zatvorenú rúru až do takmer vychladnutia. Podávame ešte teplý so zmrzlinou, šľahačou alebo ovocím.

Skvele tortička chutí aj vychladená. Upečenú a vychladnutú tortu vložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny a podávame so šľahačkou, lesným ovocím a poliatou horkou čokoládou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.