Kačacie prsia s tekvicovým pyré a hruškami

Delikátne spojenie jemného mäska s krémovým pyré a sladkej hrušky vo vás vzbudí nezabudnuteľný zážitok nových chutí ♥

Áno, toto je jeden z mojich najobľúbenejších receptov vôbec, ktorý je vhodný na obed alebo skvelú večeru. Týmto dokonalým jedlom nič nepokazíte, ak chcete vyskúšať niečo nové pre návštevu, alebo romantickú večeru.

RECEPT

2 porcie

50 minút

Suroviny

  • 2 kačacie prsia
  • 1 tekvica (maslová, hokaido)
  • 2 dozreté hrušky
  • trochu masla, mlieka do pyré
  • sladidlo (erythritol, javorový sirup) na hrušky
  • píniové orechy, biele víno (nemusia byť)
  • soľ, korenie, rozmarín, masť

Postup

Tekvicu ošúpeme, nakrájame, dáme variť a zapneme si rúru. Umyté a vysušené kačacie prsia narežeme, sprudka osmažíme na suchej panvici asi minútu z každej strany, kým nie je koža chrumkavá. Potom osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, dáme do zapekacej misy, potrieme masťou a pečieme na 180°C asi 10 minút. Po upečení zabalíme ešte na ďalších 10 minút do alobalu a polejeme ich výpekom z masti. Na tej istej panvici po kačke, opekáme prekrojené hrušky so sladidlom alebo javorovým sirupom dozlata a môžeme pridať aj píniové orechy a podliať vínom. Z mäkkej tekvice, mlieka, masla si vymiešame krémové pyré a trošku ho osolíme podľa chuti. Kačacie prsia si nakrájame ako na obrázku, položíme na pyré, ozdobíme hruškami, orechmi a polejeme výpekom z hrušiek. Dobrú chuť.

Pre mňa dokonalý kulinársky zážitok ♥

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.